Under opbygning

     

 

 

 
Rotorua/Mt. Taranaki.
 

Der lugter ikke godt i Rotorua, en svag, men umiskendelig hørm af rådne æg hænger som en tynd dyne over byen. Lugten er ikke særlig stærk, men den trænger ind overalt. Stanken har sin naturlige forklaring, for Rotorua ligger lige midt i det geologisk mest aktive område i New Zealand. Det syder, koger og bobler i hver eneste sprække. Varme kilder og kogende gejsere bryder gennem jordoverfladen her og der og i hver eneste grøftekant kan man høre den stilfærdige boblen af skoldhedt mudder. De flotteste gejsere og varme kilder kan man se i Whakarewarewa, i daglig tale kaldes det blot Whaka. Hovedattraktionen i Whaka er Pohuto-gejseren, men også kogende vandhuller og mudderhuller kan ses overalt i området.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tilknytnig til Whaka ligger Maori Arts & Craft Institute. Her kan man se, hvordan den maoriske træ- og vævekunst bliver udført. Til venstre en Maori figur, i midten en Maori pige i deres traditionelle dragter, pigen hedder Maureen Kingi og var den første Maori pige der blev Miss New Zealand, nederst et Maori mødehus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mt. Taranaki (Mt. Egmont) er 2518 meter højt som ligger på den vestlige halvø af Nordøen har i dag to officielle navne, maoriernes og englændernes. Der er indført valgfrihed, men stadig flere vælger at kalde det Taranaki.

Det er et perfekt kegleformet bjerg at se på, og det ligge midt i en nationalpark, hvor der er alle de naturoplevelser man kan drømme om.

Der er over 300 km. vandrestier i nationalparken, korte og lange og for alle støbninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden Auckland Rundt i Auckland Dargaville Tidsfordriv
Te Puke Den begravede by Roturua/Taranaki Cook Strait
Picton og omegen Sejltur Vestkysten Gletscherne Palmerston
Trav The Catlins Waikawa-Invercargill Trans Alpine Hjemrejse
Link